HG_over_slider_background4

OVER HOLLANDS GOUD

Over Hollands Goud

Koolzaad is een plant met prachtige gele bloemen die elk jaar in het voorjaar weer zorgt voor een prachtig landschap in onder andere Gelderland en Overijssel. In juli is het koolzaad volgroeid en klaar om geoogst te worden. Steeds meer akkerbouwers krijgen weer interesse in de teelt van koolzaad. Een gewas dat bijdraagt aan een gezondere bodem en het in stand houden van de bijenstand. Naast de prachtige gele velden levert het gewas ook een hoogwaardige olie. Koolzaadolie die in geen enkele keuken mag ontbreken: Hollands Goud.

De koolzaadolie van Hollands Goud behoort tot de meest zuivere en smaakvolle oliën die er zijn. Dit komt door het juiste moment van oogsten en de optimale, koude persing van het koolzaad. Deze eigenschappen zorgen voor een milde olie, met een fijn aroma en een mooie goudgele kleur. Kenners zijn het erover eens. Koolzaadolie is een puur en eerlijk product met een superieure smaak.

Hollands Goud staat gewoon in de schappen van de supermarkt en daarmee is die prachtige culinaire kwaliteit van Nederlandse koolzaadolie verkrijgbaar voor iedereen.

HG_over

koolzaadolie

puur

Hollands Goud koolzaadolie is er in twee verrukkelijke varianten: Puur en Bak & Braad.

Puur heeft een milde, nootachtige smaak en is bij uitstek geschikt voor salades en dressings en voor het maken van een smeuïge cake of taart. U kunt er ook mee koken en bakken.

Naast een goede smaak heeft Hollands Goud koolzaadolie ook veel gezonde eigenschappen:

  • Rijk aan Omega 3 vetzuren
  • Rijk aan Vitamine E (anti-oxidant)
  • Rijk aan onverzadigde vetzuren
  • Bevat Omega 6 vetzuren
  • Laag aandeel verzadigde vetzuren
Recepten
Fles_koolzaadolie_SausDressing
Fles_koolzaadolie_BakBraad

koolzaadolie

bak & braad

Hollands Goud koolzaadolie is er in twee verrukkelijke varianten: Puur en Bak & Braad.

Bak&Braad is geschikt voor hoge temperaturen en bakt zonder te spatten. Ideaal voor grillen, wokken, bakken en braden.

Naast een goede smaak heeft Hollands Goud koolzaadolie ook veel gezonde eigenschappen:

 

  • Rijk aan Omega 3 vetzuren
  • Rijk aan Vitamine E (anti-oxidant)
  • Rijk aan onverzadigde vetzuren
  • Bevat Omega 6 vetzuren
  • Laag aandeel verzadigde vetzuren
Recepten

Waar te koop

Hollands Goud staat gewoon in de schappen van de supermarkt en daarmee is die prachtige culinaire kwaliteit van Nederlandse koolzaadolie verkrijgbaar voor iedereen.

Hoe werkt koude persing?

Koolzaad staat bekend om zijn olie. Iedere geteelde hectare brengt naast olie ook stro en koek voort. De gemiddelde koolzaadopbrengst per hectare ligt in Nederland tussen de 4.000 en 5.000 kg onder gunstige omstandigheden. Dit geldt voor winterkoolzaad, want voor zomerkoolzaad liggen de opbrengsten lager.

Oogst

Het koolzaad wordt in juli/augustus geoogst. Pas als het koolzaad donker van kleur is en het vochtpercentage lager is dan 9 procent, is het koolzaad klaar om geoogst te worden. Het juiste moment van oogsten vormt de basis voor een hoogwaardige olie.

Opslag/bewaring

Omdat niet al het koolzaad tegelijk verwerkt kan worden, wordt het eerst opgeslagen. Wij zorgen voor een opslag onder uitstekende condities, zodat de kwaliteit van de olie in het zaad optimaal blijft tijdens de bewaring.

Persen

Het zaad wordt koud geperst, d.w.z. dat tijdens het persen de temperatuur niet boven de 40 graden komt. Dit is essentieel voor een goede kwaliteit van de olie. Ook worden de vetzuren niet aangetast, ook de meervoudige onverzadigde vetzuren niet. De vitamines en antistoffen die van nature in koolzaad zitten, blijven hierdoor bewaard.

Olie

Eén hectare koolzaad levert ruim 1.600 liter olie, uitgaande van een koolzaadopbrengst van 4.500 kg. De beste kwaliteit koolzaad in combinatie met een zorgvuldig uitgevoerd persproces, zorgt voor de lekkerste koolzaadolie. Naast een goede smaak heeft Hollands Goud koolzaadolie ook vele gezonde eigenschappen.

Koolzaadkoek

Naast olie levert dezelfde hoeveelheid koolzaad ook zo’n 3.000 kg koolzaadkoek. Dit zijn de eiwitrijke schillen van het koolzaad die na de persing overblijven. Deze koolzaadkoek is een goede eiwitvervanger voor soja in veevoer.