Gepofte aardappel met varkensfilet

Bak & Braad

Gepofte aardappel met varkensfilet

4 personen – 50 min.

INGREDIËNTEN
  • 4 varkens filetlapjes
  • 2 el honing
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el Hollands Goud Bak & Braad
  • 4 grote aardappels

Voor de saus

  • 2 el mosterd
  • 4 el zachte boter
BEREIDING

Roer de honing, de olie en de tijm door elkaar en bestrijk de karbonades hiermee. Laat dit ca.5 min. intrekken.

Verwarm een pan (liefst anti-aanbak) en bak hierin de karbonades in ca. 15 min. aan beide kanten bruin en gaar.

Prik met een vork wat gaatjes in de aardappelen en wikkel ze in magnetronfolie. Pof ze in 7 min. op vol vermogen in de magnetron.

Roer de mosterd door de zachte boter en serveer de warme aardappelen met de mosterdboter.

Tip: dit gerecht is lekker met sperziebonen of spruitjes.

De aardappels zijn ook heel smeuïg als je ze overgiet met een scheutje Hollands Goud Puur en dan kruid met peper en zout uit de molen.

Deel het recept: 

koolzaadolie Bak & Braad